Maak kennis met Herman Droppert

Herman Droppert is een digitale expert met een achtergrond in IT en Sales & Marketing. Brede en uitgebreide ervaring met digitale oplossingen, gespecialiseerd in innovatieve klantgerichte eCommerce & eServices oplossingen in (wereldwijde) Omni Channel omgeving. Herman heeft een passie voor internet en het creëren, ontwikkelen en beheren van innovatieve bedrijfsmodellen, producten en services die echte waarde voor klanten creëren. Voortdurend op zoek naar nieuwe kansen om de groei te verbeteren en te versnellen, de best passende oplossingen specificeren en met succes leveren.

Klant Case – Supermarkt Retail
Als je het afgelopen decennium voor aantal aansprekende bedrijven, zoals Ahold Delhaize, LeasePlan, Jacobs Douwe Egberts, Nederlandse Spoorwegen en Reed Elsevier, hebt mogen werken aan grote digitale projecten die allemaal gekenmerkt werden door transformatie dan is het best lastig daar 1 uit te halen.
Om er toch maar een nader uit te lichten dan is het de digitale transformatie in de retail en dan met name in de supermarktketen.
Waar bij de meeste bedrijven het afgelopen jaar de ontwikkelingen zijn vertraagd door de COVID-19 pandemie zagen we die bij de supermarkten juist versnellen. De noodzaak om te versnellen werden en worden afgedwongen door de ontwikkelingen op de markt en het snel veranderende gedrag van de consument. Met name heeft online bestellen van boodschappen een grote vlucht genomen. Dit heeft niet alleen grote impact op de IT-systemen in logistiek, e-commerce en online marketing, maar ook op de organisatie. Zo moeten bedrijfsprocessen worden aangepast en zijn er meer mensen nodig met specialistische kennis om snel te kunnen inspelen op de veranderende behoefte.
Parallel aan de recente ontwikkelingen ten gevolge van de pandemie wordt de markt ook nog gekenmerkt door een snel toenemende concurrentie, kleinere marges, nieuwe aanbieders zoals online supermarkt Picnic en snelgroeiende concurrentie van discount supermarkten als Lidl en Aldi. Een webwinkel hebben is al lang niet meer genoeg om aan de klant vraag te voldoen. De
achterliggende organisatie moet snel kunnen reageren met klantgerichte gepersonaliseerde communicatie en marketing. Supermarkten zijn dan ook druk bezig met meer relevante klantgerichte digitale marketing en communicatie, binden van klanten met loyaliteitsprogramma’s, maar ook met het creëren van nieuwe inkomstenbronnen met behulp van de gigantische hoeveelheid data die beschikbaar is. Niet alleen transactionele-data maar ook data uit de loyaliteitsprogramma’s en logistiek. Diezelfde data kan ook gebruikt worden om interne bedrijfsprocessen en besluitvorming te optimaliseren en daarmee kostenbesparingen te realiseren.
In deze case komen eigenlijk alle ervaringen die ik afgelopen jaren heb opgedaan op een mooie manier bij elkaar en kan ik AholdDelhaize op meerdere vlakken ondersteunen bij deze uitdagende transformatie.