Functie inhoud
Onze opdrachtgever is een grote wereldwijde logistieke speler. Als Information Security Officer (ISO) rapporteer je aan de General Manager ICT en speel je een sleutelrol bij het waarborgen van de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van de informatie over onze klanten, business partners en de bedrijfsvoering van het bedrijf. Je begrijpt als geen ander welke IT bedreigingen veel impact kunnen hebben voor de sector logistiek in het algemeen en voor deze organisatie in het bijzonder en hoe je, de risico’s afwegend, tijdig en efficiënt beveiligingsmaatregelen ontwerpt en implementeert. In deze rol draag je actief bij aan de doelstelling om de security processen volwassener te maken. Je wordt toegewezen aan ICT waar je de spil bent voor informatieveiligheid. Je adviseert vooral over implementatie vraagstukken, draagt bij aan awareness en ondersteunt projecten met adviezen rondom informatiebeveiliging.

De werkzaamheden bestaan onder andere ook uit het maken en uitvoeren van RIA’s, BIA’s en PIA’s, het helpen en uitwerken van de requirements voor de diverse IT systemen. Daarnaast zijn de werkzaamheden ook gericht op het verder ontwikkelen van beleid t.a.v. GDPR, het uitvoeren van DPIA’s en vervul je de rol van FG/DPO in dit verband.
Naast de rol binnen de IT-afdeling vervul je ook een belangrijke rol in de beveiliging van het OT landschap en werk je nauw samen met de specialisten van de technische dienst en leveranciers.
Op Europees niveau lever je een bijdrage aan Europese security community en ben je ondersteunend aan de IT-afdelingen op de diverse locaties.
Ook lever je een bijdrage in regionale en landelijke belangengroepen op gebied van informatiebeveiliging van kritieke infrastructuur.

Ideaal qua kennis:

 

Additionele informatie:
Start: per direct

Inzet: fulltime

Locatie: omgeving Rotterdam, nu nog alles op afstand en zal voor een deel zo blijven

Voor meer informatie: Jaap van Raalte (jaap@amstelbay.net / 06 47 180 872)