Interim vacatures Enterprise Data Lead / Enterprise Data Architect en Enterprise Integration Architect

Groot international 3-jarig roll-out programma van “one platform”

Amstelbay is weer betrokken bij een geweldig groot internationaal roll-out programma. Gaat om een bedrijf met ongeveer 1 mld omzet en 60 OpCo’s in iets van 15 landen die naar een gecentraliseerd en geharmoniseerd platform moeten voor al hun business applicaties (ERP, CRM, CMS, eCommerce, etc). Visie en voordelen zijn opgesomd. Uitgangspunt is de digitalisering van de Customer Experience. Daarnaast kostenbesparingen en faciliteren van omzetgroei door “One-platform” en “templatetisering”. Tevens daaronder dataoptimalisatie vanwege verschillend aantal ERP’s. Voor dit programma is 3 jaar uitgetrokken.

Het high-level plan wat er nu ligt moet verder concreet worden uitgewerkt door het onderstaande team.

Wij zijn gevraagd te voorzien in de Programma Manager voor het gehele programma (reeds ingevuld), een Project Manager Integration (reeds ingevuld), een Enterprise Data Lead / Enterprise Data Architect en een Enterprise Integration Architect.

Vacature Enterprise Data Lead / Enterprise Data Architect

Doel van deze functie:

  • de transitie van het Enterprise Business Data-landschap mogelijk maken en te begeleiden van een gedecentraliseerde en entiteitsbenadering naar een geharmoniseerd en gecentraliseerd beheerd bedrijfsdatamodel om de waardegeneratie uit data verder te vergroten.
  • het opzetten en operationaliseren van een samenhangende (master) datamanagementstrategie door het vaststellen van standaarden en processen voor datagovernance en het implementeren van maatregelen om de kwaliteit van de data te managen.
  • nauw samenwerken met de IT-functie (architectuur, informatiebeveiliging) bij het organiseren en creëren van een omgeving die gegevens en informatie toegankelijk maakt met geschikte kanalen voor toegangscontrole en veilige gegevens eroverheen

Vacature Enterprise Integration Architect 

Doel van deze functie:

  • het onderhouden van een efficiënte technische omgeving voor alle zakelijke mogelijkheden, het documenteren van alle bouwkundige plannen en het bieden van ondersteuning voor alle functies en de installatie van systeemcomponenten. Dit omvat de coördinatie, planning en implementatie van software-integraties, zowel intern als via applicatie van derden
  • identificeren, publiceren en communiceren van strategische technologiestandaarden, kaders, principes en roadmaps die door de hele organisatie moeten worden gebruikt om technologische beslissingen te sturen en efficiëntiekansen te benutten.
  • stimuleren van het ontwerp voor een veilig, efficiënt en aanpasbaar toekomstig architectuurmodel.

Start: zo snel als mogelijk (er wordt rekening gehouden met de vakantieplannen)

Inzet: fulltime

Locatie: Midden-Nederland

Looptijd: 3 jaar

Voor meer informatie of vragen kan contact worden opgenomen met Jaap van Raalte, jaap@amstelbay.net / +31 647 180 872