Verandercommunicatie: dé lijm tussen de transformatie en organisatie

Om iets te verbeteren zal in de regel eerst iets moeten veranderen. Daarom gaan digitale transformaties hand in hand met organisatorische aanpassingen. Bij transformaties veranderen situaties, en daarmee de informatie, ook continu. Hoe deze beweging wordt ervaren, valt of staat met heldere communicatie. Een duidelijk verhaal over de verandering én verbetering is dan ook essentieel. Dit vatten we samen onder de noemer verandercommunicatie.

Een transformatie vraagt om een pragmatisch communicatieplan, dat ruimte laat voor tussentijds aanpassen van keuzes. En daarmee biedt het keer op keer de kans om doelen alsnog te realiseren. Verandercommunicatie heeft een “status aparte” binnen het communicatiehuis. Het kent een einde en een nieuw begin: je zet het tijdelijk in. Dat zit ‘m in het feit dat het bijna altijd gekoppeld is aan een project of programma met dito einde en begin. Zo ook kent het eigen afhankelijkheden en op te leveren resultaten. Maar verandercommunicatie is altijd een geïntegreerd onderdeel van corporate communicatie en daarmee corporate identiteit.

Verandercommunicatie is gericht op zogenaamd scenario “denken en doen”, de impact op de organisatie en omgeving analyseren, het sentiment duiden dat onder de mensen leeft. Samen zijn dit de elementen om de communicatieregie te pakken over de verandering. De bedoeling is om voortdurend zicht te hebben op de meningsvorming en die positief te beïnvloeden. Zo wordt het uiteindelijk de “lijm” tussen de transformatie, organisatie en mensen.

We werken samen met ervaren interim communicatieprofessionals die zeer goed thuis zijn in de Amstelbay-werkwijze voor verandercommunicatie. Deze verandercommunicatoren opereren ook vanuit de Amstelbay visie: “drijven” op verbindend samenwerken. Zo gaan we voor een duurzame inzet van de verandercommunicatie expertise, zodat elke organisatie het beste kan blijven halen uit wat de professional achterlaat!