THEMA'S
THEMA'S
Verandercommunicatie: dé lijm tussen de transformatie en organisatie
Om iets te verbeteren zal in de regel eerst iets moeten veranderen. Daarom gaan digitale transformaties hand in hand met organisatorische aanpassingen…
Blockchain “expert pool”
NIEUW! 160 Blockchain (ZZP) specialisten in de aanbieding!
PARTNERS
PARTNERS
Jaap van Raalte
PARTNERS
PARTNERS
Michiel Bonte
ASSOCIATE PARTNER VERANDERCOMMUNICATIE
ASSOCIATE PARTNER VERANDERCOMMUNICATIE
Yvette Lefeber
De stap naar zelfstandigheid in 2004 ervaar ik als de beste verandering in mijn werkzame leven tot nu toe. Dit is het beginpunt geweest om als interim professional op het gebied van strategische communicatie en marketing verder te gaan. Ik zie het dan ook als een voorrecht dat ik opdrachtgevers inmiddels al 18 jaar vooruit mag brengen. En daardoor nog steeds mijn “eigen boontjes kan doppen”.
Ik ben een specialist op het gebied van verander- en crisiscommunicatie, de optimalisatie van klantreizen en klantbeleving, positionerings- en (merk)reputatievraagstukken en verandermanagement langs de menselijke as. Daarbij zet ik alles op alles om organisaties te blijven verbinden met hun medewerkers, klanten en iedereen die belangrijk voor hun is.
Vanuit Amstelbay richt ik mij op communicatie over de verandering en dito impact die hand in hand gaan met (digitale) transformaties. Van advies en strategie tot tactiek en uitvoer. Dit doe ik samen met een team interim communicatieprofessionals dat zeer goed thuis is in de Amstelbay-werkwijze voor verandercommunicatie.
We gaan voor een duurzame inzet van de verandercommunicatie expertise, zodat elke organisatie het beste kan blijven halen uit wat de professional achterlaat!
VACATURES
VACATURES
Wij gaan pro-actief de markt op en benaderen ons netwerk om projecten op te starten.
Daarnaast worden wij benaderd om invulling te geven aan reeds geïnitieerde projecten. Hier vindt u onze huidige vacatures.
Neem contact met ons op als u interesse heeft?
DIGITALE TRANSFORMATIES
Digitale transformatie omvat de integratie van digitale technologieën en oplossingen in elk bedrijfsgebied. Dit is zowel een culturele als een technologische verandering, omdat organisaties gedwongen worden fundamentele veranderingen door te voeren in de manier waarop ze werken en klantervaringen en -voordelen leveren.
read moreclose
Als het gaat om digitale transformatie, leggen veel organisaties al snel de focus op technologie. Denk aan de stap naar de cloud, technologieën voor hybride werken en flexibilisering van de IT-infrastructuur. Maar de belangrijkste succesfactor zijn de mensen. Zij werken immers onder een nieuw businessmodel, dat vraagt om andere processen en manieren van werken.
Het succes is dan ook mede afhankelijk van de cultuur, de veranderbereidheid van de organisatie in zijn geheel én het adaptatievermogen van medewerkers. Een belangrijke voorwaarde is dat je medewerkers meeneemt in de nieuwe manier van werken. Toon hen de toegevoegde waarde van de verandering en laat hen dit ook zelf ervaren. Zo ontdekken zij het potentieel.
PROGRAMMA MANAGEMENT
Steeds meer organisaties werken met programma’s, omdat dat houvast biedt bij het realiseren van belangrijke, strategische (verander)opgaven. Een programma is een tijdelijke manier van samenwerken, gericht op het nastreven van bepaalde doelen, die bijdragen aan het verwezenlijken van de strategie van de organisatie(s).
read moreclose
In programma’s werken mensen op een bijzondere manier samen aan het nastreven van belangrijke doelen en daarvan afgeleide baten. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van de klantgerichtheid onder medewerkers, het terugdringen van de criminaliteit onder jongeren in een stad, het verlagen van het aantal fouten in een productieproces, of het vergroten van de bereikbaarheid van een stad of regio. Het gaat om doelen die volgens de betrokkenen tijdelijk extra, speciale aandacht vragen. Meestal omdat de kans groot is dat ze anders niet of niet voldoende dichterbij komen. Of omdat het te traag gaat of te veel kost.
CYBERRESILIENCE
Cyberresilience verwijst naar het vermogen van een entiteit om ondanks cyberaanvallen continu het beoogde resultaat te leveren. Weerbaarheid tegen cyberaanvallen is essentieel voor IT-systemen, kritieke infrastructuur, bedrijfsprocessen, organisaties, samenlevingen en natiestaten.
read moreclose
Naarmate cyberaanvallen succesvoller worden, volgen ook de verzekeringsclaims, waardoor verzekeraars een correlatie hebben kunnen vaststellen tussen bepaalde controles en overeenkomstige cyberincidenten. Dankzij deze analyse en het voortdurende onderzoek van relevante datapunten heeft de verzekeringssector een grondige kennis opgebouwd van de technische stappen die organisaties kunnen zetten om hun cyberweerbaarheid te vergroten.
De invoering van bepaalde controles is uitgegroeid tot een minimumvereiste die verzekeraars opleggen en bepaalt de potentiële verzekerbaarheid van organisaties. Dat zet organisaties ongetwijfeld aan om meer dan ooit de nadruk te leggen op controles om hun risico's bij ransomware-aanvallen te beperken en hun algemene cyberbeveiligingspositie en weerbaarheid te verbeteren.
VERANDER COMMUNICATIE
De vraag 'Wat is verandercommunicatie' valt eenvoudig te beantwoorden: verandercommunicatie is letterlijk de communicatie die je inzet wanneer een organisatie belangrijke veranderingen doormaakt. Het houdt zoveel in als: vooruit denken en de regie pakken over je communicatie.
read moreclose
In het gunstigste geval op een strategische, planmatige manier met aandacht voor alle verschillende belangen. Het grote verschil met reguliere communicatie zit ‘m in het tijdverloop en in de dynamiek.
Je communiceert namelijk niet eenmalig met een ‘big bang’, zoals bij sommige product-launches, maar kijkt door de tijd heen van het begin tot het eind van een verandering. De gevolgen van elke interventie kun je bij benadering voorzien. Daarom kun je zowel intern als extern de situatie goed begeleiden. Waar vroeger echter een onderscheid werd gemaakt tussen stabiele situaties, momenten van verandering en nieuwe, stabiele situaties (ook wel aangeduid met de mooie termen ‘freeze – unfreeze – freeze’) zien we de laatste jaren dat stabiele situaties vrijwel nergens meer bestaan.